Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - جنگل‌های مازندران با یک سهل انگاری در آتش سوخت و کسی نیست تا برای حفظ حیات و تنفس آن نبض جنگل‌های هیرکانی را بگیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مازندران، در هفته گذشته استان مازندران شاهد آتش سوزی‌های گسترده ای در نقاطی از اراضی جنگلی بوده است.آتش سوزی‌هایی که شعله‌های خشمش بر دل گونه‌های جنگلی و گیاهی در 7 شهرستان بهشهر، نکا، ساری، قائم‌شهر، سوادکوه، بابل و نور باعث نابودی برخی از آنها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گونه‌هایی که با وجود تمام تلاش‌های دوستداران محیط زیست، گیاه شناسان، کارشناسان علمی و پژوهشی بر حفظ آنها و جلوگیری از نابودی شان گام‌های مهم و بسیاری برداشتند اما با یک اشتباه و یک جرقه بی فکرانه بشریت آن هم در یک روز به منظور لذت بردن از طبیعت، باعث نابودی آنها می‌شوند. نابودی جنگل‌هایی با درختان کهن سال با نامی چون هیرکانی در میراث جنگلی یونسکو ثبت شده را بدنبال دارد.

شعله ور شدن در سطحی از اراضی ای که پوشیده از گونه درختی ممرز، راش، بلوط، ازگیل، ولیک ... بوده است و فقط صدای جرینگ جرینگ شاخه های آنها ناقوسی بر تنفس جنگل شده اند.

دامنه‌های شعله ای که زیستگاه‌های انواع حیوانات را در این فصل سرما و بارندگی به طور ناخواسته به مناطق دیگر کشانده که به نوعی شکستن قرق هم نوعانشان محسوب می‌شود.

چادر نارنجی آتش بر خرمن جنگل‌های سبز خراسان شمالی/ چرا آتش سوزی جنگل‌ها افزایش داشته است؟آتش سوزی جنگل‌های «دنا» مهار شدآتش سوزی جنگل‌های روستای «قالبی» خرم‌آباد مهار شد

بر اساس گزارش‌های دریافتی منابع طبیعی، 28 نقطه از اراضی جنگلی و مراتع استان در هفته گذشته دچار حریق شد، آن هم در 47 هکتار و این چیز کمی نیست چون متاسفانه هر بار چنین گزارش‌های آتش سوزی از این مناطق جنگلی را توسط آنها می‌شنویم و تداوم در این روند و به گفته آنها عوامل انسانی، ورزش باد گرم، عدم بارش مطمئنا جنگل و مراتع سرسبزی برای آیندگان ما نمی ماند.

اما نکته قابل تامل در این حوادث طبیعی بر این است که با وجود تشکیل ستاد مدیریت بحران در مازندران، متاسفانه اقدامات لازم الاجرایی مبنی بر جلوگیری این آتش سوزی‌ها در نقاط مختلف جنگلی و مراتع صورت نگرفته است. اقداماتی چون تشکیل پایگاه‌های اطفاء حریق و بکارگیری از نیروهای امدادی جنگلی و کوهستانی و استقرار آنها در این پایگاه با به همراه داشتن تجهیزات و امکانات پیشرفته و به روز رفع حریق چون بالگرد هوایی که مهم ترین و اساسی ترین آن نیز است.

اما با وجود تکراری بودن این عوامل عنوان اجرای اقداماتی بر کاهش آمار آتش سوزی اراضی جنگلی، همچنان کمبودهای امکانات پیشرفته در دستگاه‌ها از سوی مسئولان استانی مطرح می‌شود و جای سئوال پیش می آید که این مسئولان تاکنون واقعا چه اقدامات اساسی انجام دادند و ما باید چقدر از اراضی جنگلی خود را با سهل انگاری‌ها و بی مسئولیتی باید از دست دهیم تا این مسئولان حرکت جدی ای بردارند؟

47 هکتار اراضی جنگلی مازندران سوخت

سرپرست فرماندهی حفاظت یگان منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران _ ساری نیز در گفت وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آتش‌سوزی که از 24 دی‌ماه در سراسر جنگل‌های مازندران شکل گرفته بود، بیان کرد: این حریق در 28 منطقه و در 47 هکتار از اراضی جنگلی بوده که 11 فقره آسیب جدی زدند.

سرهنگ مجید ذکریایی افزود: در این آتش سوزی‌ها عوامل متعددی چون عدم بارش، افزایش دمای هوا و وزش باد خسارت را چند برابر کرده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای گزارش حریق ستاد مدیریت بحران در استان شکل گرفت، عنوان کرد: فرمانداران، شهرداران، بخشداران، نیروهای مردمی و بسیجی، انتظامی، هلال احمر، دوستداران محیط زیست و منابع طبیعی برای اطفای حریق کمک کردند.

سرپرست فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران_ ساری با تاکید بر اینکه 70 درصد این حریق سطحی و 30 درصد آسیب شدیدی صورت گرفته که در حال بررسی است، تصریح کرد: با توجه به عوامل انسانی و وجود گردشگران در مناطق جنگلی، وجود برگ‌های خشک و وزش باد گرم باعث حرکت آتش سوزی و توسعه آن در اراضی جنگلی شد.

وی با توصیه گردشگران و مسافران بر سرد شدن کامل آتش هنگام خروج از جنگل یادآور شد:  همه ما امانت دار خوبی باشیم و هنگام مشاهده هرگونه دود غلیظ در مناطق جنگلی با سامانه 139 و 1504 ارتباط برقرار کنند.

ذکریایی با اعلام اینکه موارد مشکوک بر گزارش عوامل انسانی توسط کارشناسان در حال بررسی است، گفت: با توجه به کمبودهایی چون تجهیزات پیشرفته به مدیران ارشد و دلسوزان منابع طبیعی پیشنهاد می‌شود با وجود جنگل‌های هیرکانی از مزایای امکانات لازم به استان‌های شمالی برخوردار کنند.

وی از شکل‌گیری پایگاه‌های اطفا حریق در برخی نقاط اراضی جنگلی این استان خبر داد و گفت: با راه اندازی این پایگاه نیاز به یک دستگاه بالگرد هوایی است که تاکنون برای استقرار آن در نقاط بحرانی به منظور آبگیری شناسایی شده است که امیدواریم مسئولان کشوری هر چه زودتر به این امر نگاه ویژه داشته باشند.

گزارش و فیلم از کبریا مقدس

انتهای پیام/ 685/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اراضی جنگلی منابع طبیعی آتش سوزی ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۴۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد

آفتاب‌‌نیوز :

 محمود اسپانلو گفت: علیرغم هشدار‌های چندباره از سوی متولیان مبنی بر غیرقانونی بودن ساخت و ساز در منطقه معروف به " باغ سرهنگ" در دل جنگل توسکستان شهرستان گرگان تعدادی از افراد بی توجه به هشدارها، زمین‌های این منطقه را تفکیک و در حال تبدیل به یک شهرک ویلایی بودند.

وی ادامه داد: ۲۲ بنا و سازه غیرمجاز در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری زمین‌های کشاورزی و باغی، در این منطقه تخریب و از تغییر کاربری ۴۰ هزار مترمربع زمین جلوگیری شد.

دادستان مرکز استان گلستان ادامه داد: ۷ ساختمان هم که رای آن‌ها در دادگاه قطعی شده بود در همین منطقه تخریب و اعاده به وضع سابق شد.

اسپانلو ادامه داد: مالک یکی از این ویلا‌ها، بخشی از جنگل را هم فنس کشی و به زمین خود اضافه کرد بود و روی درختان کهنسال انجیلی و افرا، خانه درختی ساخته بود.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: در منطقه گرمابدشت جنگل توسکستان هم حکم قطعی قلع و قمع ۲ ویلای ساخته شده در اراضی منابع طبیعی این منطقه اجرا شد.

وی گفت: همان طور که بار‌ها تاکید کرده بودیم با ساخت و ساز‌های غیرمجاز و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و ایجاد شهرک‌های ویلایی در مناطق جنگلی قاطعانه برخورد می‌کنیم.

 اسپانلو با تاکید بر این که اصل ممنوعیت ساخت و ساز در زمین‌های کشارزی یک اصل غیر قابل خدشه است گفت: امور اراضی و جهادکشاورزی به سازندگان بنا در این منطقه بار‌ها اخطار داده بودند، اما افراد بی توجه به این اخطار‌ها ساخت و ساز کردند و مال خود را هدر دادند.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: برخی افراد با گرفتن مجوز‌های گردشگری مانند بومگردی و گلخانه به ساخت و ساز در اراضی کشاورزی و حاشیه جنگل‌ها و دور زدن قانون اقدام می‌کنند.

 وی از رسیدگی به ۱۵ پرونده ترک فعل برای مدیران سابق و برخی مدیران فعلی دستگاه‌های مرتبط در حوزه اراضی کشاورزی و ملی در مرحله دادسرا و دادگاه خبر داد و گفت: این پرونده‌ها برای مدیرانی است که در انجام وظایف خود کوتاهی کردند و به موقع تخلفات را اعلام گزارش نکردند و یا چشم پوشیدند که خیلی از این‌ها مشمول قانون مرور زمان و سبب خُرد شدن اراضی کشاورزی شده است.

دادستان مرکز استان گلستان درباره برخی ساخت و ساز‌های داخل اراضی جنگلی و مرتعی هم گفت: اگر مسجل شود که ملک ملی است و یا با کوتاهی ماموران و بدون استعلام از منابع طبیعی و یا از طریق تخلف در ادارات مربوطه سند هم صادر شده باشد، منابع طبیعی باید برای ابطال این سند‌ها دادخواست دهد.

منبع: خبرگزاری میزان

دیگر خبرها

  • تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل نور
  • تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل شهرستان نور
  • گریه تلخ پیرمرد پس از نابودی زندگی‌اش در آتش سوزی امامزاده ابراهیم
  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بندپی شرقی شهرستان بابل
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود