Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ خانه پدری احمد محمود توسط مالکان جدید تخریب شد که با واکنش فعالان و دوست داران میراث فرهنگی همراه بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، تخریب خانه پدری احمد محمود یا احمد اعطاء نویسنده مشهور و توانمند معاصر خوزستان، واکنش و بازتاب وسیعی در سایت‌ها و خبرگزاری‌‌های داخلی و خارجی ‌به دنبال داشت و این نشان دهنده‌‌ اهمیت آن و میراث تاریخی، فرهنگی بودن این اثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسم بر این است که منازل و آثار برجای مانده از هنرمندان، نویسندگان و مفاخر ادبی برای آیندگان حفظ و نگهداری شوند اما در روز گذشته جمعه 24 بهمن ماه 1399 برخلاف تصورات همگان منزل پدری نویسنده مشهور ایرانی که اصالتا خوزستانی (دزفولی) است با بیش از 100 سال قدمت تخریب و با خاک یکسان شد.

گذری بر زندگی و آثار این نویسنده

نام واقعی او احمد اعطا بود و به دلیل نام پدر که محمود بود به اسم احمد محمود شهرت یافت در 4 دی 1310 خورشیدی در اهواز به دنیا آمد. به دلیل اصالت دزفولی پدر و مادرش خود را بیشتر دزفولی می‌دانست.

مول، دریا هنوز آرام است، بیهودگی، زائری زیر باران، پسرک بومی، غریبه‌ها، دیدار، قصه آشنا، از مسافر تا تبخال، همسایه‌ها،داستان یک شهر، زمین سوخته، مدار صفر درجه، درخت انجیر معابد از مجموعه داستان‌ها و رمان‌های احمد محمود است.

واکنش وزارت میراث فرهنگی به گزارش تسنیم / شهرداری متولی جلوگیری از ورود معتادان به گنبد سرخ استتکذیب ‌ابتلای 600 خوزستانی به کرونا/ وضعیت خوزستان همچنان نگران‌کننده است

تقلای فعالان و دوست‌داران میراث فرهنگی برای حفظ آن

به گفته فعالان و دوستداران میراث فرهنگی با وجود تلاش و تقلای آن‌ها پس از اطلاع جهت جلوگیری از تخریب در صبح روز گذشته موضوع را به اطلاع معاون میراث فرهنگی کشور ، معاون شهردار اهواز، شهردار منطقه یک اهواز و مدیر کل میراث خوزستان رساندیم اما کار از کار گذشته بود و خانه پدری این نویسنده و این میراث فرهنگی کاملا تخریب شده بود.

چند ماه قبل

شنیده ها حاکی از این است که چند ماه پیش خانواده احمد محمود نویسنده جنوبی، در اقدامی حیرت انگیز خانه پدری و محل تولد وی را فروختند مالکان جدید نیز با اذعان به اینکه به اهمیت این خانه تاریخی مشرف هستند اعلام کردند که تا سال آینده هیچ برنامه‌ای برای این ملک تاریخی ندارند.

حال پس از گذشت چند ماه به صورت ناگهانی صبح روز گذشته خبر تخریب خانه پدری و محل تولد این نویسنده جنوبی در فضای مجازی داخلی و خارجی شنیده و تحلیل های متفاوتی ارائه شد

آیا میراث فرهنگی مقصر تخریب میراث فرهنگی است

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان اظهار داشت: خانه احمد محمود در محدوده مصوب بافت تاریخی اهواز است و اگر مالکان جدید قصد ترمیم یا تخریب آن را دارند باید مجوز میراث فرهنگی را داشته باشند.

احمد رضا حسینی بروجنی با اشاره به ثبت ملی نبودن خانه پدری احمد محمود گفت: برای ثبت ملی یک خانه نیاز به ضوابط خاصی مانند ارائه و اثبات ارزش تاریخی یا وقوع یک رویداد خاص در آن بنا است.

وی افزود: پرونده ثبت ملی برای این اثر چند سال پیش تشکیل شد اما به نتیجه نرسید و بنا بر این مقرر شد ادره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان این اثر را خریداری و تبدیل به خانه مشاهیر کند تا به واسطه فعالیت فرهنگی،میراث فرهنگی وارد عمل شود و این اثر تاریخی را به عنوان خانه مشاهیر در فهرست آثار ملی ثبت کند که در این مورد نیز به نتیجه نرسیدیم.

خانه احمد محمود بر خلاف میل دوست داران و فعالان میراث فرهنگی تخریب و امروز تبدیل به ملی برای جمع آوری ضایعات توسط کودکان کار شده است.

گزارش از سیده مریم علوی‌محمدی

انتهای پیام/331/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی میراث فرهنگی مالکان جدید احمد محمود خانه پدری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۵۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسلم شجاعی مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویدادها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و… که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشورها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و افزود: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشورهایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشورهای عرب و فرهیختگان کشورهای فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تورهای گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدیدها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تورهای گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و… را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

کد خبر 6096279 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • اولین تصاویر از حضور آتیلا حجازی در تمرین استقلال تهران | بازگشت به خانه پدری
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • بازگشت به خانه پدری؛ حجازی به بازیکنان استقلال معارفه می‌شود
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»