Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- ساخت و سازهای غیرمجاز یکی از معضلاتی که سال‌های سال باعث تخریب بسیاری از اراضی جنگلی و کوهستانی استان مازندران شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، ساخت و سازهای غیرمجاز یکی از معضلاتی که سال‌های سال باعث تخریب بسیاری از اراضی جنگلی و کوهستانی مازندران شده است،معضلی که ممکن است با این تخریب اراضی چیزی برای آیندگان ما باقی نگذارد و مازندرانی که با داشتن کوه، دشت و جنگل دارای آب و هوای دلنشین است و باعث بهره مندی از محصولات پربار درختی، کشاورزی و دامپروری شده است، مطمئناً با نابودی اراضی جنگلی دشت و جلگه و با ساخت و سازهای غیرمجاز با احداث ساختمان های بی‌روح چند طبقه‌ای آن هم در دل کوه و جنگل نه تنها مردم مازندران بلکه سایر استان ها را از این نعمات فراوان محصولات باغی و کشاورزی را محروم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این سال‌ها روند رو به رشد ساخت و سازهای غیرمجاز علاوه بر اراضی پایین‌دست اراضی کشاورزی مازندران بلکه ییلاقات کوهستانی و جنگلی این استان نیز مشاهده می‌شود که بی رحمانه به دست بشریت اره ای بر دست گرفته و با نابودی درختان کهنسال و منابع ملی استان چون جنگل های هیرکانی را با ساخت ساختمان های متعدد آن هم به شکل های متفاوت نابود می کنند.

 در این ساخت و سازهای بی رویه غیرمجاز در منطقه کوشکت شش رودبار سوادکوه داد اهالی این منطقه کوهستانی و جنگلی را در آورده و اعلام نارضایتی کردند.

 سوادکوه منطقه ای با داشتن آب و هوای کوهستانی و جنگل‌های هیرکانی به عنوان یک منطقه بکر و خوش آب و هوا در مازندران معروف بوده که این سال‌ها متاسفانه به دست بشریت رو به نابودی قرار گرفته، به طوری که با ادامه این روند و عدم جلوگیری دستگاه‌های ذیربط با تخریب اراضی جنگلی و کوهستانی ممکن است به حالت یک اراضی خشک و بایر آن هم با احداث ساختمان‌های بی روح و شکل های متفاوت قرار بگیرند.

ساختمان‌هایی که محل سکونت تفریحی برخی از ساکنان غیربومی منطقه شده تا با ماندن دو روز در هفته یا گاهی اوقات باعث تخریب اراضی بکر جنگلی و کوهستانی منطقه کوکشت شوند.

پشت پرده زمین، کوه و جنگل خواری‌های قانونیویروس جنگل‌خواری در مازندران/کوه‌خواری و جنگل‌خواری در بخش امامزاده عبدالله(ع) آمل بیداد می‌کند + فیلمرئیس کل دادگستری استان گلستان: جنگل‌خواری در استان کاهش یافته است

نابودی گیاهان دارویی مناطق کوهستانی سوادکوه به ساخت و سازهای بی رویه

شش رودباری که به گفته اهالی بومی روزی مملو از گیاه دارویی گل گاوزبان بوده و می شد با حفظ آن و حمایت جهاد کشاورزی یک رونق اقتصادی برای جوانان شود با این شده و سازها در حال نابودی است.

و نکته قابل توجه به این امر عملکرد منابع طبیعی و جهاد کشاورزی است که به راحتی اجازه ساخت به صاحبان این ساختمان ها و مهمتر تخریب اراضی را می‌دهند و اهالی شش رودبار سوادکوه ناراضی از دستگاه قضایی هستند که چرا به طور جدی ورود پیدا نمی کنند و افراد غیربومی به راحتی به این ساخت و سازهای غیرمجاز می‌پردازند.

 آنها همه خواستار جلوگیری از این روند بی‌رویه ساخت و سازهای غیرمجاز هستند تا برای نسل آینده آنها این منطقه خوش آب وهوا و بکر باقی بماند؛ اگرچه اهالی منطقه نیز به مانند سه ییلاق برنت، لاجیم و مومج خیل باید همت بلندی داشته و با جدیت مانع ادامه روند این ساخت و سازها شوند.

دغدغه فعالان محیط زیست مازندران نسبت به تخریب منابع ملی

همان گونه که بهروز قبادی نژاد فعال زیست محیطی مازندران در گفتگو با خبرنگار تسنیم در مازندران در این زمینه گفت: مدیریت در بحث حفظ محیط زیست وجود ندارد و دست اندرکاران و دستگاه های استان یا توجهی به این امر ندارند یا اگر دارند توجهی به اجرای آن ندارند و اینکه چه کاری باید انجام دهند.

وی افزود: مازندران مساله مهم وجود جنگل های هیرکانی است که شناسنامه و هویت تاریخی و منابع ملی، جنگلی است استان است.

قبادی نژاد با تاکید بر اینکه متاسفانه جنگل خواری در مازندران زیاد شده است، اظهار داشت: در کنار این مساله، ساخت و سازهای بی رویه در حاشیه منابع ملی و طبیعی است که نظارتی از سوی دستگاه های منابع طبیعی و سایر نهاد وجود ندارد.

عضو هیات کوهنوردی سوادکوه با بیان اینکه در نهاد منابع طبیعی یا ملی مسئولی با داشتن مدرکی مرتبط با این رشته چه در استان و شهرستان وجود ندارد، عنوان کرد: در قانون خیلی چیزها داریم اما به تنهایی این قانون به اجرا در نمی آید به عنوان مثال با مشاهده مناطق بالادست شهر زیرآب مناطق ملی و زراعی است عده ای به فروختن اراضی پرداختند و با نفوذهایی به ساخت و سازهای غیرمجاز مسکونی و تجاری آن هم به منظور خوشگذرانی پرداختند.

جلوگیری از ساخت و سازهای بی رویه در ییلاقات جنگلی سوادکوه

وی ادامه داد: علاوه بر آن در مناطق ییلاقی سوادکوه و جنگلی کسلیان و سایر مناطق استان مازندران هجوم افراد غیربومی و بی تعهد به حفظ منابع ملی زیاد شده است تا خانه هایی را بسازند که ممکنه دو روز هم در آنجا بیشتر نمانند.

قبادی نژاد گفت: این ساخت و سازهای و تخریب اراضی معضلی است آن هم در شرایطی که در کشور ما وجود دارد، منابع ملی و طبیعی که باید قدرشان را بدانیم در حال نابودی است.
این فعال زیست محیطی مازندران خاطرنشان کرد: مدیران استانی و ملی، نمایندگان استانی که اصرار به آمدن آنها داریم باید نسبت به حفظ منابع طبیعی دغدغه داشته باشند با توجه به پیش بینی کم آبی و خشکسالی کشور را در آینده داریم.

انتهای پیام/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ساخت و سازهای غیرمجاز ساخت و سازهای بی رویه جنگلی و کوهستانی جنگل خواری منابع طبیعی تخریب اراضی اراضی جنگلی ساختمان ها منابع ملی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۲۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس پوریانی از خلع ید بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی شهرستان سوادکوه شمالی و بازگشت به بیت المال خبر داد و افزود: در راستای حفظ حقوق بیت المال و انفال عمومی خصوصاً منابع طبیعی، با پیگیری‌های مستمر دادگستری حوزه قضائی و همکاری یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان سوادکوه شمالی، در راستای تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور، ۳۳ هزار و ۶۷۵ متر مربع از اراضی ملی تصرف شده توسط متجاوزین خلع ید و به بیت المال بازگشت.

وی با بیان اینکه طبیعت ارزشمند شمال کشور و مواهب خدادادی استان مازندران نیازمند توجه ویژه است، تصریح کرد: حفاظت از منابع طبیعی، انفال، اراضی دولتی و ملی، وظیفه‌ای شرعی و قانونی است و باید این ثروت خدادادی ارزشمند برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

پوریانی خاطرنشان کرد: برخورد دستگاه قضائی با متعرضین به منابع طبیعی و اراضی ملی، قاطع و بازدارنده خواهد بود.

کد خبر 6094856

دیگر خبرها

  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • تخریب سازه‌های بتونی غیر مجاز و آزاد سازی سواحل نور
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • خلع ید ۳۳ هزار متر مربع اراضی سوادکوه شمالی
  • خلع ید بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه خلع ید شد
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بندپی شرقی شهرستان بابل