Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک حشره‌شناس کهگیلویه و بویراحمد گفت: جنگل‌های زاگراس در اثر هجوم آفت پروانه سفید برگ خوار به شدت در حال نابودی است. اگر درختان بلوط را دست بدهیم، ریه‌های تنفسی استان از بین می‌رود.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، بیش از ۸۷۶ هزار هکتار جنگل در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۸۰ درصد آن‌ها را جنگل‌های بلوط تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییرات اقلیمی، خشکسالی‌های پی در پی و نفوذ ریزگرد‌ها موجب شیوع آفت پروانه برگخوار بلوط و خشکیدگی درختان جنگلی شده است. ۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط این استان مورد حمله پروانه برگ‌خوار قرار گرفته‌اند که بنا به گفته کارشناسان برای مبترزه با این آفات برای هر هکتار ۴ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

 

بیشتر بخوانید:

آفت پروانه سفید برگ‌خوار درختان تنومند زاگرس را به زانو در می‌آورد / ابتلای ۶۰ هزار هکتار جنگل‌های کهگیلویه به آفت مرگ تدریجی جنگل‌های زاگرس کهگیلویه وبویر احمد با آفت برگ‌خوار و جوانه‌خوار بلوط


مصطفی زمانپور، حشره شناس استان کهگیلویه و بویر احمد در این رابطه به خبرنگار ما می‌گوید: این آفت چند سالی است که فعالیت خود را در منطقه گرمسیری استان ادامه می دهد که خسارت‌های زیادی به درختان بلوط وارد کرده است.


زمانپور افزود: متاسفانه نسل بعدی «آفت پروانه سفید برگ خوار» درحال شکل گیری است. هرسال از فروردین ماه خسارت این آفت شروع می شود.

 

این حشره شناس تصریح کرد: آفت پروانه سفید برگ خوار می‌تواند جنگل‌های زاگرس را دچار بحران کند.


وی خاطرنشان کرد: زمانی که این آفت برگ درخت را می‌خورد کارخانه غذاسازی درخت را می‌گیرد؛ وقتی کل برگ‌های درخت درگیر می شود. جوانه‌هایی که درخت بلوط برای سال آینده می‌سازد، یک بار دیگر شانس بقا پیدا می‌کند؛ اما از آنجایی که این آفت در سال چندین بار به وجود می‌آید و در تیر و مرداد که موقع رویش برگ جدید درخت است، درخت دچار آفت شده و از بین می رود.

 

زمانپور اظهار داشت: در منطقه سردسیر استان آفت دیگری به نام پروانه جوانه خواه داریم، اما این آفت در ابتدای فصل خسارت می زند، اما کمتر است.


این حشره شناس ادامه داد: جنگل‌های زاگراس به شدت در حال نابودی است . از آنجایی که آفت پروانه سفید برگ خوار، در هر نسل رفتار متفاوتی نشان می‌دهد، کنترل را بسیار سخت و پیچیده می‌کند.


وی تاکید کرد: اگر درختان بلوط را در استان از دست بدهیم، ریه‌های تنفسی استان از بین می‌رود و معیشت مردم نیز دچار مشکل می شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آفت پروانه سفید برگ خوار جنگل های زاگرس درختان بلوط محیط زیست آفت پروانه سفید برگ خوار حشره شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۸۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند

ایسنا/قم مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم بیان کرد: متأسفانه طی سه دهه گذشته فرهنگ مصرف نان مردم تغییر کرده است؛ به این معنا که طبع مردم را به سمت مصرف نان‌های سفید رنگ سوق دادند.

سعید محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: طرح استفاده از نان کامل از قم آغاز شد و امروز در برخی استان‌ها این طرح به خوبی در حال اجرا است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم با بیان اینکه از نظر عامه مردم یکی از مهم‌ترین آیتم‌های نان باکیفیت، رنگ سفید نان است، ادامه داد: متأسفانه طی سه دهه گذشته فرهنگ مصرف نان مردم تغییر کرده است؛ به این معنا که طبع مردم را به سمت مصرف نان‌های سفید رنگ سوق دادند.

وی اضافه کرد: طبق گزارشات دانشگاه علوم پزشکی یکی از دلایل اصلی بیماری‌هایی همچون کم خونی، کبد چرب، یبوست، سکته‌های قلبی و مغزی ناشی از عدم تأمین فیبر و املاح مورد نیاز بدن است که این مواد در نان سبوس دار، میوه و کلم بروکلی وجود دارد.

محمدی اظهار کرد: نان از جمله مواد غذایی در دسترس است لذا سبوس دار بودن نان در تأمین فیبر مورد نیاز برای بدن موثر خواهد بود؛ به همین جهت در ابتدا باید فرهنگ مصرف نان مردم را تغییر دهیم، البته طی دو سال اخیر به واسطه فعالیت رسانه‌ها در حوزه نان سبوس‌دار مردم با این نان آشنا شدند.

وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل را در استان ترویج کنیم، تاکید کرد: در حال حاضر بیش از ۳ واحد نانوایی در استان در حوزه پخت نان کامل فعالیت می‌کنند و زیرساخت تأمین آرد کامل را با همان نرخ دولتی مهیا کردیم، بنابراین قرار نیست هنگام خرید یک نان با آرد کامل مبلغ بیشتری را پرداخت کنید.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم، با اشاره به سه هدف نان کامل، یادآور شد: هر چه درصد سبوس آرد بیشتر باشد مطمئنا انگیزه عرضه خارج از شبکه آرد کمتر می‌شود چرا که اکثر آردهای قاچاق شده از نانوایی‌ها به واحدهای صنعتی است که نیاز به آرد سفید دارند، لذا با سبوس دار کردن در وهله اول سلامت مردم را تأمین کردیم و بعد از آن منجر به جلوگیری از قاچاق کالا و صرفه جویی می‌شود.

محمدی افزود: با توجه به اهداف نان کامل این طرح با استقبال در سطح کشور مواجه شد و با ورود کمیسون اصل ۹۰ مجلس اتفاقات خوبی رقم خورد و منجر به این شد که استاندارد ۱۰۳ آرد در سطح کشور بازبینی شود و درصد سبوس‌گیری‌ها کمتر شود.

وی با بیان اینکه افتخار می‌کنیم که طرح نان کامل از قم آغاز شد و اکنون در برخی از استان‌ها بسیار موفق بوده است، اظهار کرد: در استان قم به لحاظ تعداد نانوایی‌ها وضعیت مطلوبی داریم اما جانمایی نانوایی‌ها اصولی نبوده و لازم است که یک بازنگری در چینش نانوایی‌ها انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا وازلین پوست را سفید میکند؟
  • نابودی مک لارن 1.5 میلیون دلاری توسط یوتیوبر ایرانی
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟
  • گریه تلخ پیرمرد پس از نابودی زندگی‌اش در آتش سوزی امامزاده ابراهیم
  • قصه پرغصه نابودی صنعت فرش استان
  • دشمنان در صدد نابودی مغزهای متفکر جهان اسلام هستند
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • تصاویری از حرکت خوک ماده و توله ها در جنگل ساری
  • فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد